keskiviikko 16. marraskuuta 2016

Armigero Valpolicella Ripasso, vuosikerta 2014, € 13,48Ensimmäiseksi arvioitavaksi viiniksi sattui ihan Alkosta ostettu Armigero Valpolicella Ripasso. Alkuperä on luonnollisesti Veneton alue ja itse viinitalo sijaitseekin Veronassa. Tuottaja on osuuskunta, jossa on 250 jäsentä ja joiden yhteenlaskettu viljelyala on yli 750 hehtaaria. Mitä ilmeisemmin siis sekoite eri tuottajien viineistä, joista pyritään saamaan mahdollisimman tasalaatuista viiniä.

Tuottaja lupaa paahteista viiniä, joka sopii kaikenlaisille riistaruoille ja kypsytetyille juustoille.

Rypäleet, joita viinin valmistukseen on käytetty ovat: Corvina Veronese, Corvinone ja Rondinella.

Itse vinifikaatio tapahtuu murskaamalla tertuista irroitetut rypäleet, joita käytetän 22 - 28 asteen lämmössä maseroitumassa 10 vuorokautta. Toinen käyminen tapahtuu Amarone Torre del Falascon mäskin kanssa ja jälkikypsytys tammitynnyreissä.

Happoja valmistaja lupaa 5,8 g/l ja alkoholia 13,5%. Alkon mukaan uutos on 37 g ja jäännössokeria 6 g/l. Aistinvaraisia arvioita tuottaja lupailee intensiivisen rubiininpunaisen värin lisäksi hienostuneen, marjaisan ja hilloisen tuoksun lisäksi pehmeän, kuivan ja harmonisen maun.

Omassa arvioinnissa kävi seuraavasti:

Väri: Tiilenpunainen. Ei erityisen sinertävää väriä, joka olisi vastannut vuosikertaa. Tämä aiheuttaa vaikutelman, että kyseessä olisi ikäistään vanhempi viini.

Tuoksu: Hennon hedelmäinen, banaaninen, joka puolestaan viittaa hyvinkin nuoreen viiniin.

Maku: Hyvin kypsät ja pehmeät tanniinit. Marjaisa ja hieman makea maku.

Kokonaisuus: Makeahko, mehumainen, kevyt arkiviini, joka sopii mausteiselle liharuoille, pastalle ja pizzan kaveriksi. Ei mikään huippu, mutta kenties kelpo jouupöydän/noutopöydän yleisviini.

Hinta/laatu: ei hintansa veroinen. Oma arvio 65/100Ei kommentteja:

Lähetä kommentti