sunnuntai 27. marraskuuta 2016

Raffinato Governo Toscano 2014, 9,99 €

Tämä viini herätti huomioni Alkon hyllyssä jostain systä. Kenties siitä,
että etiketti oli miellyttävän
näköinen ja alkuperä Toscana. Alko kuvailee juomaa sanoilla keskitäyteläinen, keskitanniininen, karpaloinen, kirsikkainen, mausteinen. Melko keski... siis.

Viinissä on alkoholia 13,5 %, uutos peräti 40 g/l ja happoja 5,1 g/l. Korkea uutos johtuu varmasti melko korkeasta jäännössokerista, jota on peräti 10 g /l. Rypäleistä tähän viiniin on käytetty luonnollisesti Sangioveseä, petiti verdot:a, merlot:a ja cabernet sauvignon:a. Melkoista sekametelisoppaa kenties odotettavissa...

Takaetiketti kertoo, että tuotannossa on käytetty ikiaikaista tuotantomenetelmä "governo toscanoa", joka perustuu puolikuivista rypäleistä tehtyyn pitkään fermentaatioon. Aivan kuten Veneton Amaroneissakin. Tämä Raffinato lieneekin jonkinlainen kopio Amaronesta. Saas nähdä.

Väri: Hieman sinertävän puainen = nuori viini

Tuoksu: Herukkaa, hapankirsikkaa, kahvia, tummaa suklaata, kuivattua aprikoosia

Maku: Reippaat, mutta lempeät tanniinit. Hedelmäinen maku, joka ei aivan yllä tuoksun lupaamalle tasolle. Melko pitkä jälkimaku, jossa korostuu karkkimainen makeus.

Kokonaisuus: 78/100 . Ei huono ja ehdottomasti hintansa väärti. Ei ole verrattavissa Amaroneen eikä Ripassoon millään tavalla. Tarina tuotantotavasta tuntuu joteenkin keksityltä eikä ainakaan tuota samanlaista tulosta kuin Venetossa. Heti juotavaksi ruoan kanssa, jossa saa olla vähän mausteitakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti