sunnuntai 27. marraskuuta 2016

Rosemount Estate, Diamond label Shiraz 2014, 12,99 €

Seuraavan aussishiraz:n vuoro. Tämän kotikolo on Tuottajan Rosemount
Estaten tilalla Mc Laren Valessa. Tuottajan mittakaavasta kertoo jotain jo se, että se on Amerikassa toiseksi suurin australialaisten viinien toimittaja. Se oli aikanaan maan suurin perheomisteinen viinintuottaja, kunne fuusioitui vuonna 2001 Southcorp Winesin kanssa ja kuuluu nykyisin Fosters Groupiin. Vuodesta 2000, firma on solminut kumppanuussopimuksen Robert Mondavi Winery:n kanssa ja he markkinoivat Kalifornian ja Australian viinejä nyt sitten kimpassa. Ei voine kauhean persoonallista herkkua odottaa...

Viinissä on alkoholia 13,5 %, uutos 33 g/l ja hapot 5,6 g/l. Lähtökohtaisesti ainekset suorastaan erinomaiselle viinille olisivat olemassa, mutta jos maksimoi tuotannon, se voi olla hieman vaikeaa. Alko mainostaa sivuillaan jo vuosikertaa 2015, nettisivujen kuva on vuoden 2012 variantista... Eivät taida ehtiä omia sivuja päivittää.

Omassa, pikku maistajaisissani havainnoin seuraavaa:

Väri: Tyypillinen sinertävänpunainen, nuoren viinin väri

Tuoksu: Kyllä tästäkin löytyvät ne tyypilliset poltettu kumi ja pippuri. Jälkimmäinen ehkä voimakkaampana. Löydän myös hivenen hapankirsikkaa tuosksusta.

Maku: Hedelmäinen, nuorekkaan marjaisa ja hapokas. Kesyt tanniinit ja keksipitkä jälkimaku.
Vailtettavasti se kaikista noloin arvio, minkä viinille voi antaa: hyvä yleisviini noutopöytään, vaikka jouluksi. Ei siis erityisen hyvä mihinkään, mutta ihan ok lähes kaikkeen.

Pisteet: 70/100


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti