lauantai 19. marraskuuta 2016

Rovellotti Ghemme, vuosikerta 2003, hinta 16,65 € + rahti

Tässä on upea esimerkki siitä, miten pienen ihmisen viinimaailma voi mullistua, kun vaivautuu kokeilemaan eri nettikauppojen valikoimia ja poimimaan sieltä mielenkiintoisia erikoisuuksia maisteltavaksi.

Itselleni viinimestarit.com on tuttu jo sen alkutaipaleesta asti ja sen kantava voima on siinä, että toimittajiksi valikoituvat pienet ja laadukkaat tuottajat, joiden viinit eivät koskaan päätyisi maistettavaksemme, mikäli Alkon volyymivaatimukset haluttaisiin täyttää. Monen tilan koko vuosituotanto on niin pieni, ettei edes Alkon tilausvalikoimaan tulla koskaan saamaan. Ja jos saisimmekin, niin hinta voisi olla aivan jotain muuta kuin nettikaupoissa.

Väri: Kauniin ruskean tiilenpunainen. Selvästi ikääntyneen viinin värisävy.

Tuoksu: Runsas ja täyteläinen. Tuoksussa on löydettävissä nahkaa, kirsikkaa ja hillomaisuutta.

Maku: Runsaan täyteläinen. Erittäin runsaat ja mukavan pehmeät tanniinit. Todella tyylikäs ja tasapainoinoinen ja tyylikkäästi ikääntynyt viini, joka on valmis juotavaksi nyt ja heti eikä välttämättä enää kauheasti parane varastoitaessa. Toki se kestää vielä silytystä ja pehmenee edelleen.

Arvio: 90/100. Jos viiniä saisi alkosta olisi hinta varmasti lähemmäs 50 €. On se sen verran herkullinen kokonaisuus.

Viini ei ole parhaimmillaan kovien, ikääntyneiden juustojen kanssa. Kokeilimme 36 kk parmesaanin kanssa eikä siitä löytynyt kumppania tälle juomalle. Todennäköisesti muut maukkaat ja kypsyneet juustot ja riistaliha, varsinkin poro voisivat sopia tälle kaveriksi erinomaisesti. Päätimmekin avata seuraavaan pullon itsenäisyyspäivän poroaterian kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti