torstai 15. joulukuuta 2016

Masi Campofiorin 2012, Rosso del Vereonese IGT, 14,99 €

Vaikka tämä pullo juuri tuli ostettua Alkosta, mainostaa tämä
jokseenkin suosittu myymäläketju jo vuosikertaa 2013. Silti oma arvioni kohdistuu vuosikertaan 2012, koska sitä pullossani oli - ainakin etiketin mukaan. Alkon omilla sivuilla komeilee kuva pullosta vuodelta 2007, mutta se ei tunnu olevan niin tärkeää juuri nyt, kun verkkokaupan kanssa hääritään niin että roiskuu.

Alkon sivuston mukaan viini on sekoite rypäleistä; Corvina, Rondinella ja Molinara ja alkuperä on tunnetusti Veronan seudulla, eli varsin arvostetulla viinialueella. Itse tuottaja on mittakaavaltaan huikea ja sen viinejä on tarjolla ympäri maailman.

Sekä pullon etiketin että Alkon tuotesivun mukaan viinissä on alkoholia 13 %. Se, mitä etiketti ei kerro on hapot 4,9 g/l ja uutos 29 g/l. Alkon luonnehdinta juomalle on "vivahteikas & kehittynyt". Itse viinin tuottamiseen on käytetty "puolikuivattuja" rypäleitä eli menetelmää nimeltään: leggero Appassimento. Menetelmä on oman arvioni mukaan jotain massatuotannon ja Amaronen välimaastossa. Tuottajan nettisivustolta en onnistunut löytämään esimerkiksi tietoa siitä kuinka paljon rypäleitä oikeasti kuivataan. Amaronessahan nesteestä haihdutetaan peräti 60 %. Toisaalta jo pelkkä hintalappukin kertoo varmasti melko hyvin sen, että tässä on kysymys jostain muusta kin Amaronesta...

Omat arvioni viinistä:

Väri: Hennon tiilenpunainen

Tuoksu: Paahteinen, kahvia, tummia marjoja, nahkaa/tammea

Maku: Kevyet tanniinit, hapokas ja tasapainoinen viini. Jossain määrin hedelmäinenkin. Suhteellisen pitkä jälkimaku.

Kokonaisuus: Tasapainoinen, muttei erityisen persoonallinen viini. Toki laadukas ja hyvin tehty juoma, mutta tuo Appassimento ei juurikaan tunnu vaikuttavan lopputuotteeseen.

Pisteytys: 78/100. Kenties juuri ja juuri hintansa väärti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti