sunnuntai 4. joulukuuta 2016

Torres Santa Digna, Cabernet Sauvignon Reserve 2014, 9,99 €

 
Vaikka Alko lupailee viinistä täyteläistä, tanniinista, tumman kirsikkaista, kevyen paprikaista, mausteista ja keveyen tammista, on minule osaa näistä ominaisuuksia perin veikeaa löytää.
Viinissä on alkoholia 14,0 % ja happoja 5,0 g/l, uutoksen ollessa 33 g/l.

Väri: Kovin tumman punainen, lähes mustanpunainen lasissa, mutta reunoiltaan sinertävän tiilenpunainen, joskaan ei aivan niin sinertävä kuin voisi näin nuoessa viinissä äärimmillään olla.

Tuoksu. paahteinen, herukkainen ja kirpeä. Maussa myös runsaasti tummia marjoja.

Maku: Hedelmäinen, melko runsaasti makeaan vivahtava, vaikkei siinä jäännössokeria olekaan. Lähes olemattomat tanniinint eikä hiventäkään Alkon lupaamasta tammesta. Tämä ei suinkaan ole tälle viinille huono asia ja viini onkin varsin tasapainoinen kokonaisuus. Valmista juotavaksi juuri nyt ja kovien suolaisten juustojen kanssa nautittavaksi tai ihan seurustelujuomanakin varsn hyvä.

Kokonaisuus: 70/100. Varsin hyvä kokonaisuus hintaluokassaan ja juuri ja juuri hintansa väärti. Kiva tapas- tai alkupalaviini, esimerkiksi suolaisen juuston, ilmakuivatun kinkun tai muun vastaavan kyytipoikana. Ei mikään hiuksia nostattava jättiläinen, mutta sellainen "lagom". Ihan ok juoma.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti