lauantai 3. joulukuuta 2016

Wolfberger Riesling, 2015, 11,50 €

Ihan tasapuolisuuden nimissä piti maistaa myös toinen, lähes saman
hintaluokan riesling Alsacen alueeta. Kuten nykyisin muutenkin, ei Alkon nettisivuilta saa enää juuri mitään tietoa itse tuotteesta. Oma protestini tätä vastaan on se, etten myöskään suostu sitä itse mistään erikseen kaivamaan. Jos Alkoa ei kiinnosta kertoa tuottajien taustoista tai viinien historiasta yms, niin pitäkää tunkkinne! Jos edes hieman kiinnostaisi, voisi edes tuottajan nettilinkin tarjota viinin ystäville.

Kuin taikaiskusta (samanainaisesti kuin nettikauppa avattiin) hävisi kaikki se asiantuntemus ja tarinallisuus, missä Alko on jo vuosien aikana ollut suorastaan loistava, on kuin yhdessä yössä pois pyyhkäisty.

Sen verran kuitenkin edelleen selviää jopa Alkon sivuilta, että alkoholia juomassa on 12,5 % , uutos 24 g/l, happoja 6,7 g /l ja jäänössokeria 4 g/l.

Omalta osaltani tämä lisää entisestään kiinnoststunani erinomaisiin suomalaisiin nettikauppoihin Viinimestarit.com, here we come!

Tuoksu: Yllättävän hennon petroolinen, runsas, kukkainen tuoksu, jossa on havaittavissa omenaa, hunajaa, persikkaa ja aprikoosia.

Maku: Runsas, hapokas ja hedelmäinen. Erittäin tasapainoinen ja runsas kokonaisuus.

Kokonaisarvio: 85/100. Loistava kokonaisuus, joka käy mitä moninaisimpiin kala-, äyriäis- ja nilviäisruokiin. Viini sopii myös erinomaisesti vaikka juustojen kaveriksi, vaikka itse en osaakaan valkoviinä juustojen kanssa juurikaan nautia. Kuvitella voin kuitenkin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti