maanantai 26. joulukuuta 2016

Wolfberger (W)3 2015, Alsace, AAC, Riesling, Muscat & Pinot Gris, 10,89 €

Taas pukkaa blogiini uutta Wolfbergeriä Ransakanmaalta. Alko kertoo, että viinissä on alkoholia 13 % , happoja 5,9 g, uutos 26 g/l ja jäännössokeria 7 g/l. Tämän viinin Alko luokkittelee taasen kuivaksi. Luokittelun perusteet eivät ole aivan vielä minulle avautuneet, mutta ainakaan ne eivät näyttäisi perustuvan lukuihin. Omasta mielestäni hapot ja sokeri määrittelevät kuivuuden tunteen suussa hyvin pitkälti, mutta voihan sitä toistakin mieltä olla. Luonnollisesti viini on aina kokonaisuus, joten numerot eivät aina suinkaan ratkaise peliä, ainoastaan kokonaistuntuma. Hyvin usein myös tarjoilulämpötila.

Kuten jo tuossa otsikossa jo kirjoitin,on viini kolmen rypälelajikkeen sekoite. Oma arvaukseni on, että rypäleet on listattu alenevassa järjestyksessä määrien suhteen. Pikkuisen nuo jälkimmäiset kaksi sekoittavat pakkaa, enkä suoraan sanoen oikein ymmärrä, mihin tarkoitukseen viini on tehty. Kyse on varmasti omasta rajoittuneisuudestani. Jonkinlaisen kultamitalin viini näyttää saaneen äskettäin. En kuitenkaan antaisi sille kovinkaan paljon arvoa, koska näitä voi myös ostaa. Kyseinen kisa on näköjään käyty Kanadassa...

Väri: Kullankeltainen

Tuoksu: Kukkea. Aprikoosia, sitrusta, hunajaa,

Maku: Melko hapokas, karkkimainen, tasapainoinen. Jälkimaussa makeutta.

Kokonaisuus: 72/100. Hieman vaikea viini arvioitavaksi minulle, koska rypäleyhdistelmän ja lievän makeuden vuoksi en keksi viinille ruokamaailmasta hyvää kumppania. Seurusteluviini.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti