sunnuntai 29. tammikuuta 2017

Red Leaf Vidal Icewine 2013, 26,90 € (0,375 l)

Viiniseuramme ruoka- ja viini-illassa kokkailimme ahkerasti monta ruokalajia ja maistelimme niiden kera useamman hyvän viinin. Valitettavasti aika ei riittänyt kunnon arviointiin enkä siksi jukaisekaan pelkkiä pullojen kuvia. Tässä kuitenkin jälkiruokaviini joka teki minun lisäkseni moneen muuhunkin melkomoisen vaikutuksen.

Red Leaf on kanadalainen, Ontarion Niagaran niemimaan eiswein, tai luonnollisestikin alkuperämaan kieltä kunnioittaen Icewine. Tuotetta saa Alkon hyllystä otsikossa mainittuun hintaan. Rypäle Vidal on useamman rypäleen risteytys eikä tiettävästi sitä esiinny muualla Kanadan ulkopuolella. Esiin kaivamieni tietojen mukaan ainakin Riesling-rypäleellä on osansa Vidal-hybridissä.

Monopolimme kertoo nettisivuillaan, että juomassa on alkoholia 11 %, happoja 8,7 g /l, uutos 185 g /l ja jäänössokeria 170 g/l.

Väri: Voimakkaan kullankeltainen

Tuoksu: Jalohomeinen, hapokas, runsaan hedelmäinen

Maku: Kuin jumalainen nektari. Suun täyttää kerrassaan hurmaava ja lähes täydellinen makeuden, hedelmäisyyden ja hapokkuuden pyhä liitto.

Kokonaisuus: 93/100. Vielä täytyy jättää muutama numero jemmaan, josko joku Sauternes tai vastaava pystyisi parempaan, mutta lähes täydellisyyttä tässä sivutaan. Tokaji Aszu 6 pottonos jää kyllä kakkoseksi tälle.  Makeille ja hapokkaillekin jälkiruoille tai ihan vain sellaisenaan. Vain hinta rajoittaa tällaisen taviksen ostamasta tätä joka viikonlopun jälkkäripöytään.

Hieman ihmettelen Alkon symbolia "riisikulho ja syömäpuikot" tämän viinin yhteydessä!?!?

Wine-searcher-sivuston mukaan tätä vuosikertaa on saatavana ainoastaan Suomesta ja yksittäisitä myymälöistä Pohjois-Amerikan Ohiosta ja siellä pullon keskihinta on sivuston mukaan pari euroa korkeampi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti