sunnuntai 5. helmikuuta 2017

Chateau Bonnin Pichon 2012, AC Lussac, St Emillon, Grande Reserve, 14,95 €

Tässä taasen ranskalaisviinien kokeilun tuotoksia. Varsin houkutelevan etiketin, laatuluokituksen ja vuosikerran perusteella päätyi tämäkin jalo juoma ostoskoriini. Alko kertoo nykyisin varsin nuikkaanaistesti enää mistään, mutta se, mistä nyt selvän saan on se, että viinissä on alkoholia 13,5 %, happoja 4,5 g /l ja uutos 29 g/ l. Viini on sekoite rypäleistä Merlot, Cabernet Franc ja Cabernet Sauvignon.

Väri: Voimakkaan tummanpunainen lasillinen, jonka reunoilta löytyy tiilenpunaista ruskean sävyä ja vuosikerralle varsin uskottavaa sävyä.

Tuoksu: Paahteinen, herukkainen, tummia marjoja, hilloinen, muheva, tamminen

Maku: Miellyttävän hapokas ensi tuntuma. Herukkainen, keskitanniininen, karvas jälkimaku, joka hävisi ruoan kanssa nautittuna ja palasi taas juustojen kanssa kokeillessa.

Kokonaisuus: 78/100. Hyvin tehty viini, jossa melko kypsät tanniinit vielä tuntuvat, mutteivt dominoi. Ehkä sopiva lampaalle ja pataruoille. Kenties hyvin miedoille juustoille. Ei missään tapauksessa veristen pihvien viini. Jotenkin alkaa hiipiä mieleen epäilys, että saako 15 € :lla kunnon ranskalaista Alkosta. Nettikaupoista kylläkin. En luovuta, vaan jatkan etsimistä ja haravointia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti