sunnuntai 19. maaliskuuta 2017

Perticaia, Montefalco, DOC Umbria, Rosso 2014. 15,89 €

Tässä taas Alkosta löytynyt uusi tuttavuus, jota tietenkin piti testata. Alko se vain jatkaa palvelunsa keventämistä ja tuotetiedoista löytyy enää ainakain tämän viinikohdalla alkoholipitoisuus 13,5 %. Sen voi toki lukea ihan etiketistäkin. Hapoista, uutoksesta ym. on näemmä ihan turha haaveilla. Millähän se Alko mahtaa tulevaisuudessa kilpailla???

Väri: Rubiininpunainen

Tuoksu: Marjaisa, karpaloinen, kohtuutanniininen, melko tyypillinen sangiovesen tuoksu

Maku: Runsaan marjaisa, melko vahvat tanniinit, hyvät hapot. Tasapainoinen viini, jossa on hyvä rakenne.

Kokonaisuus: 80/100. Hyvin tehty viini, joka on harvinaisen tasapainoinen. Mukava kumppani lähes kaiken tyyppisille lharuoille. Viini on hintansa väärti, ihan niukin naukin.

2 kommenttia:

  1. Tosiaan Alko on supistanut tuota informatiikkaansa, joista suurimpana haittana on ehdottomasti happojen puuttuminen, koska se antaa erinomaista osviittaa valkoisissa, jos sokeria on jäänyt viiniin normaalia enemmän, kuten esim. joissain Rieslingeissä. HUomasin, että olet aina kun mahdollista niin listannut tuon uutoksen mukaan postaukseen - mitä lisäarvoa tällä on, toisin sanoen miksi sitä jäät kaipaamaan?

    VastaaPoista
  2. Uutos eli kuiva-ainepitoisuus kertoo paljon viinin täyteläisyydestä ja konsentoituneesta mausta. Ennen kaikkea se antaa yhden numeerisen arvon lisää vertailla viinejä ja auttaa, jos etsii täyteläisiä viinejä. Jos tiedossa on myös jäännössokeri, voi päätellä millä täyteläisyys on tehty. Lisäksi se tuo muiden attribuuttien lisäksi viiniin osan sen "runkoa".

    VastaaPoista