maanantai 1. toukokuuta 2017

Montmollin Neuchâtel Chasselas 2015, 18,95 €

Olen saanut harvinaisen kunnian tulla kutsutuksi yhdeksi jäseneksi neljän herrasmiehen viiniseuraan, missä porukassa olen ylivoimaisesti nuorin ja kokemattomin. Loistava tilaisuus siis oppia taas jotain uutta, itseään kokeneimmilta ja viisaammilta. Kaikki viinit maistetaan täysin sokkona ja kun on omat analyysit ja muistiinpanot tehty, lähdetään arvioimaan ensin mistä päin maailmaa viini tulee (uusi/vanha maailma). Sen jälkeen yritämme analysoida alkuperämaan ja lopulta alueen. Rima on siis varsin korkealla, mikä pistää kyllä aistit valppaaksi.

Tässä ensimmäinen sokkomaistettu viini. Ensin omat arviot ja sitten ryhmän yhteinen kommentti.

Ulkonäkö: Hyvin hennon vaaleankeltainen

Tuoksu: Hunajaa, kuivattua aprikoosia, yrttiä, hunajaa

Maku: Hienostuneen pehmeät hapot, mineraalinen, pitkä jälkimaku.

Kokonaisuus: Erinomaisen hyvin tehty viini, jossa on aivan loistava
rakenne. Itse arvelin tässä olevan oikein hento Chablis.

Loputulos: Hyvin toisin kävi. Oli helppo arvata, että viini on vanhasta maailmasta, mutta sitten alkuperämaan analysointi meni aiva arpapeliksi. Oma arvaukseni meni aivan pieleen Ranskan, Itävallan ja Saksan kautta ja sitten oli pakko luovuttaa. Yksi meistä arvasi sentään Sveitsin, josta viini oikeasti tulee. Rypäle on Chasselas.

Aloitus uuden porukan jäsenenä oli kuitenkin melko yllätyksellinen, eikä mitenkään helpoimmasta päästä. Mitähän tästä vielä tulee?

2 kommenttia:

  1. Viini voi olla epätyypillinen Chenin Blanciksi mahdollisesti siitä syystä, että se ei ole Chenin Blanc vaan Chasselas. Toki muitakin syitä voi löytyä, mutta tuon veikkaisin olevan se päällimmäisin.

    VastaaPoista