perjantai 4. elokuuta 2017

Laudario Syrah 2012, DOP Cortona, Toscana. J. Vincini, 22,90 €Paikalliseen Alkoomme oli ilmestynyt "erikoiserä"-maininnalla tällaista herkkua. Pakkohan se on harrastajan tähänkin tarttua. Alko ei tunnetusti kerro kui alkkoholipitoisuuden 14,5 % ja hapot 4,9 g. Jäännössokerista ei ole tietoa, mutta epäilen, että sitä jokunen gramma viinissä kuitenkin on.

Tarkempi googlailu osoitti epäilyni vääräksi, joten uutos lienee korkea ja rypäleiden sokeripitoisuus melkoinen. Tilan omat nettisivut kertovat, että tuotanto on 5.500 hehtolitraa hehtaarilta tilalta, jonka kokonaisala on 2,83 hehtaaria ja tilan ilmansuunta on kaakkoon.

Ulkonäkö: Selkeästi ruskeaan vivahtava tiilenpunainen väri.

Tuoksu: Hyvin tyypilliset syrah:n tuoksut; pippuria, poltettua kumia, tummia marjoja. Lisäksi viini tuoksuu hyvin tanniiniselta ja paahteiselta.

Maku: Voimakastanniininen hedelmäpommi, jossa hieman makeutta. Sen kanssa pärjää kunnon pihvin tai suolaisten juustojen kanssa. Happoja on hieman niukasti.

Kokonaisuus: 83/100. Jännä, erilainen tuttavuus, joka ei jätä kylmäksi. Varastoitavissa ainakin tanniinien puolesta parisen vuotta. Happojen osalta kysymysmerkki, koska ne eivät välttämättä kanna kauhean pitkään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti