sunnuntai 13. elokuuta 2017

Pisoni Sarica Rosso 2012, IGT. 20 € plus rahti

Tämä italialainen luomuviini on minulle erityisen merkityksellinen kahdesta syystä; Ensinnäkin se on ensimmäinen Alkon ohi tilattu viinini ja toiseksi minulla on ollut ilo ja kunnia tutustua viinitilaan ja sen tuotteisiin ihan henkilökohtaisesti.

Yritän silti olla mahdollisimman objektiivinen tässä arvioinnissa.

Rypäleyhdistelmä ei ole ehkä italialaiselle viinille niitä yleisimpiä, mutta tasapainoisen viinin ainakin tämä tuottaja osaa näistä tehdä. Juuri tätä yhdistelmää (80 % syrah ja 20% pinot noir) tila on tuottanut jo vuodesta 1994. Viinissä on alkoholia 14% . 18 kk:n kypsytys tammitynnyreissä antaa viiniin juuri sopivan vaniljaisuuden. Ei liikaa eikä liian vähän. Viinin nimi "Sarica" on syntynyt tuottajien Marco ja Stefano Pisonin vanhimpien tyttärien Saran ja Frederican nimistä.

Ulkonäkö: Melko tummanpunainen ja reunoiltaan jo selkeästi tiilenpunaiseen vivahtava väri.

Tuoksu: Paahteinen, tanniininen, täyteläinen, tummaa marjaa, hieman Syrah`n pippurisuutta.

Maku: Herkullisen hedelmäinen ensituntuma ja mahtavat tanniinit ja hapot täydellisessä tasapainossa. Aivan superherkku kyllä pientuottajalta. Varmaan säilyisi pitempään, muttei meidän kotonamme. Vastaavan laatuluokan viini maksaisi Alkossa vähintäänkin tuplat tästä Viinimestarit.com-hinnasta.

92/100. Ostakaa, jos vain pystytte!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti