sunnuntai 12. marraskuuta 2017

Cascina Boschetti Gomba Barolo 2013, 24,90 €


Tässä siitä halvimmasta päästä olevaa Baroloa ja rypääleenä 100 % nebbiolo. Alko kertoo, että tuotteessa on alkoholia 14% ja happoja 5,9 g/ l. Nyt testataan onko edullinen Barolo lainkaan hintansa väärti. Ennakko-odotukset eivät kauhean korkealla ole, mutta katsotaan nyt vielä ennakkoluulottomasti toiseen kertaan. Olen arvioinut saman viinin kerran aiemmin, mutta en aio katsoa vanhoja muistiinpanojani, vaan otetaan nyt uusiksi, koska olen ajautunut nettikeskusteluissa hieman Piemonte - Veneto väittelyyn. Viini on hinnaltaan samaa luokkaa kuin keskiverto-Amarone Alkossa. Mikäli verrataan hinta-laatusuhdetta, lienee taso hinnan suhteen kunnossa. Amaronelle on vaikea löytää ruokakumppania, koska viinin jäännössokeri on melko korkea. Veneton alueen Ripasso on ruokaviininä helpompi. Katsotaan mihin tästä on. Isänpäivän aterian hirvenfileelle soisi olevan ihan kelvollista!

Ulkonäkö: Lievästi ruskeaan vivahtava väri

Tuoksu: Paahteinen, tanniininen, mustia marjoja, jopa hieman puolukkaa, hapankirsikkaa

Maku: Todella hapokas ja voimakkaat tanniinit. Marjaisa ja kiinnostava. Suorastaan huutaa ruokaa kaveriksi. Katsotaan, miten hirvestä selvitään.

Hirven sisäfileen, kantarellikastikkeen ja lisukkeiden kera varsin kelpo viini. Ei kuitenkaan missään nimessä hintansa väärti. Laadukas, samanhintainen ripasso olisi pessyt tämän mennen-tullen!

85/100.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti