sunnuntai 20. marraskuuta 2016

TERRE DEL FICO RISERVA, Ficomontanino, Chianti 2012, hinta-arvio 22-25 €

En tiedä mistä tämä viini on hyllyymme päätynyt. Paras arvio on ruotsinlaiva, mutta varmaa tietoa ei
ole.Kyseistä vuosikertaa löytyy Winesearch.com:n mukaan ainoastaan Norjasta ja sen hinta veroineen siellä on lähes 28 €. Koska tiedän, että Norjassa on vielä Suomeakin kireämpi alkoholiverotus, on oma arvioni verottomaksi hinnaksi noin 22 - 25 €. Alkossa ei tätä viiniä ole tietojeni mukaan koskaan myyty. Enää sitä ei ole meilläkään, mutta saimme taas yhden todella mielenkiintoisen arvion tehtyä.

Colli Senesi on Chiantin sisällä vähän kuin Vatikaani Roomassa. Valtio valtiossa. Se sijaitsee Sienan kaupunkia ympäröivillä kukkuloilla, Chiantin eteläalueilla. Se on yksi alueen merkittävimpiä viinintuotantoalueita ja menee suloisesti osittain päällekkäin/limittäin niin Montalcinon, Montepulcianon kuin San Gimigianonkin alueiden kanssa.

Tuottaja Ficomontanino ilmoittaa nettisivuillaan, että tämä
peräti  14,5 % alkoholia sisältävä viini on sekoite 85% Sangioveseä, 5% Colorinoa, 5 % Canaioloa ja 5 % Merlot:a. Viini kypsytetään 12 kk ranskalaisessa tammessa ja sen jälkeen vielä 24 kk pullossa ennen markkinoille laskemista.

Väri: Kauniin tiilenpunainen

Tuoksu: Lakritsaa, tummia marjoja, hapankirsikkaa

Maku: Voimakas, runsaasti kovahkoja tannineja, pitkä jälkimaku ja erittäin hyvät hapot

Selkeä pihvi- tai riistaviini. Kypsät pehmeät juustot; punahomejuustot (esim. Marcaire). Itse tämä tuli nautittua pitkään haudutetun naudanlihasta tehdyn pataruoan kanssa ja siihen tämä viini oli liian dominoiva. Kyseinen juusto sen sijaan oli aivan täyskymppi.

Tämä jalo juoma kestää hyvin varastointia vielä monta vuotta, jos sitä jostain sattuisi käsiinsä saamaan. Tällä kertaa se oli meille "once in a lifetime"-tapahtuma.

Pisteytys: 80/100. Hintansa väärti, muttei enempää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti