sunnuntai 18. joulukuuta 2016

Marques de Arienzo Reserva 2010, 15,98 €

Tämä viini on minulle henkilökohtaisesti ikimuistoinen, koska sain tätä laatikollisen (12 ploa) läksiäislahjaksi vaihtaessani työpaikkaa vuonna 1996. Viinin vuosikerta oli tuolloin 1985. Reserva se on ollut vasta vuodesta 1986. Sen hinta oli tuolloin suunnilleen saman verran markoissa kuin nyt euroissa. Säilytysolosuhteemme kotona olivat todella surkeat ja tuosta laatikollisesta ainoastaan yhden pullon sisältö jäi erityisesti mieleen. Tuolloin oli sekä ruoka että seura niin hyvää, että myös viini istui tilanteeseen ikimuistoisesti. Viini oli hurjan tamminen ja nahkainen, kuten espanjalaiset siihen aikaan lähes kaikki. Siksi ne olivat omalta osaltani boikotissa toistakymmentä vuotta. Vasta aivan viime kuukausien kokeilut Viinimestarit.com -nettikaupan espanjalaisista ovat sytyttäneet toivon kipinän uudelleen.

Tuon lahjalaatikollisen jälkeen en ole viiniä uudelleen maistanut, joten nyt on luvassa uusi tutustuminen.

Alko kertoo viinin sisältävän alkoholia 14 % ja happoja 4,5 g/l. Uutos on 29 g/l. Valmistuksessa käytetyt rypäleet ovat: Tempranillo, Graciano ja Mazuelo. Vuoden 2006 sadosta alkaen viinin valmistaja on vaihtunut "modernimmalle valmistajalle". Viini on kypsytetty 20 kuukautta amerikkalaisessa tammessa.

Väri: Tiilenpunainen

Tuoksu: Paahteinen, hilloinen, yrttinen, luonnollisesti nahkaa ja myös hiven herukkaisuutta

Maku: Maku seuraa paahteisuudessaan tuoksua. Viini ei ole liian tamminen ja tanniinit ovat mukavat vaikka mediumkypsälle filepihville. Myös kovat, suolaiset juustot sopivat erinomaisesti.

Kokonaisuus: 80/100. Mukava jälleennäkeminen, joka edesauttaa uskoni palauttamista espanjalaiseen punaviinituotantoon.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti