perjantai 23. joulukuuta 2016

Wolfberger (W)2 2015, AC Alsace, Riesling & Pinot Gris, 13,69 €

Tässä taas yksi, lähes sokko-ostos Alkosta, koska alue, tuottaja ja rypäleet olivat mieluisat. Ainoaksi kysymysmerkiksi jäi jäännössokerin määrä. Sopisiko viini joulupöytään vai ei?

Alko ilmoittaa tuotteen alkoholipitoisuudeksi 13 % , happoja 7,2 g/l , uutos 27 g/l ja jäännössokeria peräti 8 g /l.

Väri: Hennon vaaleankeltainen

Tuoksu: Voimakkaan sitruksinen, tuoksussa myös hunajaa, aprikoosia, kukkaketoa, herukkaa ja rieslingmäisesti hiven petroolia.

Maku: Hapokas, melko runsaasti suun täyttävä hedelmäisyys. Sitruksinen ja pitkä jälkimaku. Kelpo viini moneen käyttötilanteeseen. Happoja on tämän sokeritason viiniksi hieman liian vähän niin mädille kuin rasvaisille kaloillekin. Siis ehdoton ei näille.

Testasimme viiniä lipeäkalalle, jolle oli tehty perinteinen Bechamel, eli valkokastike, ainoanan mausteenaan Kallen mätitahnaa ja tähän se sopi todella omaksi yllätykseksenikin erinomaisen hyvin. Jäännössokeri hieman häiritsee muuten niin erinomaista viiniä ja se tulisikin tarjoilla todella kylmänä.

Kokonaisuus: 75/100 . Hyvä viini, mutta jäännössokeri rajoittaa merkittävästi sen käyttötilanteita. Puolikuivan viinin ystävän unelma kenties? Omani ei.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti