keskiviikko 17. huhtikuuta 2024

Spanier Gillot Riesling Kalkglimmer 2021, Alko 16,99 €

 

 
Tämä ostos päätyi koriini oikeastaan pelkästään Alkon nettikaupan hakukriteerien perusteella, johon myös tiivistyy hyvin omat valkoviinikriteerini: Maku kuiva, sokeria max 2 g/l alkuperämaa Saksa tai Ranska ja rypäle riesling. Kyseistä tuotetta ei löytynyt omasta lähimyymälästäni, joten nettitilaus (joka toimii äärettömän hyvin) toi viinin omaan myymälääni noudettavaksi aiemmin, kuin alunperin arvioivat. 

Ulkonäkö/väri: Hyvin vaaleankeltainen, kaunis väri

Tuoksu: Itselleni viini tuo nenääni aivan ekaksi hunajan. Jos en tietäisi rypälettä, arvaisin sen heti tuoksun perusteella rieslingiksi. Tuoksussa on myös runsaasti sitrusta, raikasta kukkaisuutta, muttei yhtään sitä perinteistä petroolia, joka usein rieslingiin liitetään. (Alko väittää hennon petroliseksi. Olen eri mieltä) Löydän tuoksusta myös jonkin verran mineralisuutta.

Maku: Runsas, erittäin kuiva, hurjan kiva happoisuus täyttää suun ja maku seuraa erinomaisesti tuoksua. Myös mineralisuus tuntuu selkeästi maussa. Kenties kasvualusta "terroire"on antanut nimensä viinille, sillä sen mineralisuus ja "kalkkimaisuus" todellakin tuntuu maussa.

Kokonaisuus: 92/100 Äärimmäisen hyvin tehty viini, joka on kuin kaunein kukkakimppu aurinkoisena kesäpäivänä. Raikas maku on erittäin herkullinen ja kokonaisuus on erinomaisen tasapainoinen. Joisin tätä mielelläni yhtä hyvin äyriäisten ja nilviäisten kera kuin myös vähärasvaisten, paistettujen kalojen, kuten ahvenen, kuhan tai vaikka turskan kanssa. Huippuviini, joka on hyvin hintansa arvoinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti