lauantai 25. marraskuuta 2017

Cecilia Beretta Ripasso Superiore 2015, DOC Valpolicella, Veneto 14,99 €

























Oli pakko taas testata uutta Ripassoa, jonka bongasin Alkon hyllystä tänään. Nettisivujen mukaan viinissä on alkoholia 13,5 %, happoja 5,6 g/l ja jäännössokeria peräti 8 g /l. Heti kättelyssä alkoi tuo jäännössokerin määrä vähän epäilyttää, mutta ennakkoluulottomasti testiin vaan!

Ulkonäkö: Kauniin tiilenpunainen

Tuoksu: Paahteinen, herukkainen, hilloinen. Tummaa marjaa, yrttinen, hennon tamminen.

Maku: Melko hedelmäinen ja hapokas ensituntuma. Ei kovin tanniininen, mutta rakeenteeltaan melko kiva viini. Hyvin tehty, tasapainoinen kokonaisuus. Tanniinit ja hapot eivät riitä veriselle pihville, mutta kenties ihan ok pataruoille ja kaikelle punaiselle lihalle. Onnesi korkea jäännössokeri ei häiritse, vaikka happojakin on hieman niukasti. Ihan ok, mutta paljon parempaakin ripassoa on tullut nautittua! Itse kokeilen tätä pariloidulle naudan maksalle ja uskon viinin osuvan sille kohtuullisen hyvin.

Kokonaisuus: 80/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti