Nyt meni harrastaja harhaan vain etiketin houkuttamana. En huomannut katsoa edes sokeripitoisuutta hintaetiketistä.
Viinin pullottaja sijaitsee Chiantin alueella, mutta se, mistä itse rypäleet tahi juoma on peräisin ei ole mitään muuta tietoa kuin, että varmaankin Italiasta. Toki siitäkään ei ole satavarmaa tietoa, koska kaikki luokitusmerkinnät puuttuvat.
Viinissä on alkoholia 13,5%, happoja 5,3 g /l ja jäännössokeria 8 g /l.
Ulkonäkö/väri: Sinertävän punainen. Tyypillisen nuori viini.
Tuoksu: Paahteinen, tanniininen, hapankirsikkaa ja hieman savuisuutta
Maku: Makea ensituntuma, joka tuo viiniin pehmeyttä. Kohtuullisen hyvät hapot ja kypsät tanniinit, jota toki vielä tuntuvat ikenissä.
Kokonaisuus: 70/100. Makeudella pilattu sekoiteviini, josta on mahdotonta tunnistaa edes rypäleitä. Tanniinit ja hapot tekevät kuitenkin viinistä käyttökelpoisen esimerkiksi pizzan kumppanina. Suosittelen juoman viilentämistä, jolloin makeus ei korostu ihan niin paljon kuin huoneenlämmössä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti