Proseccoissa on laatutaso noussut viime vuosina aivan hurjasti. Ei se
välttämättä vielä pärjää hyville Cavoille, mutta hyvää peruskuohuviiniä siitä on tullut. Olen niitä tässä vuosien varrella testaillut, kirjaamatta mitään ylös, mutta nyt, kun silmiini osui oikei korkeimman laatuluokituksen Prosecco, niin pakkohan se oli testata. Tuottajana on Venetossa sijaitseva Pizzolaton perhetila.
Alko kertoo tuotteesta näin: Alkoholia 11 %, happoja 5 g /l, uutos 24 g/l ja jäännössokeria 7 g /l. Kuten aina, tuo jäännönsokerin suurehko määrä aina vähän arveluttaa, mutta enakkoluulotta testiin.
Väri: Hyvin vaaleankeltainen
Tuoksu: kukkaketoa, hunajaa, sitrusta
Maku: Hyvin hapokas ja raikas. Yllättävän pitkä jälkimaku.
Koonaisuus: 78/100. Hyvin tasapainoinen ja ryhdikäs viini. Siksi se on myös hyvin monikäyttöinen. Jäännössokeri ei kiusannut edes lasissa lämmetessä. Toistaiseksi paras testaamani Prosecco. Arvosteluasteikon yläpää on pakko vielä varata samppanjoille ja kenties vieläkin yllättävämmille löydöille.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti