Alkon mukaan tämä australialainen viini on tehty sekoitteesta Shiraz ja Tempranillo. Sekoitussuhteesta ei ole tarkempaa tietoa. Viinissä on alkoholia 15 %, happoja 5 g/l ja uutos 27 g/l.
Alko kuvailee viiniä osittain samoin osittain täysin eri tyyliseksi kuin mitä sen itse maistelin. En ota kantaa niihin sen enempää, mutta tässä omat arvioni:
Väri: Sinertävän tummanpunainen
Tuoksu: Melko tyypillinen Australian Shiraz, jossa on poltettua kumia ja pippuria, mutta myös herukkaa ja tummia marjoja. Uskoisin, että tempranillo tuo juuri tuon herukkaisuuden.
Maku: Viini on kaikkea muuta kuin tanniininen. Se on kevyt ja marjaisa. Suorastaan yllättävän kevyt Shiraz. Korkean alkoholipitoisuuden tuoma paahteisuus tuntuu ensin suussa, mutta muuttuu hyvin nopeasti maijaisan kevyeksi.
Kokonaisuus 70/100. Ei missään tapauksessa pihviviini. Hyvä punaviini seurusteluun pikkusuolaisten, vaikkapa tapasten kera. Noutopöydän yleisviini ja varsin sopiva kinkkuviini näin joulun aikaan. Viini ei kuitenkaan ole ihan hintansa väärti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti