Tämän italialaisherkun sain vuosi sitten jouluahjaksi ja nyt sitä piti
maistaa. Tämä Montepulcianon alueelta tuleva, makea jälkiruokaviini on erittäin tyypillinen, alunperin Toscanan alueen tuote. Vastaavaa tuotetta löytyy lähes joka puolelta Italiaa. Se valmistetaan kuivatuista rypäleistä, yleensä valkoisista (Trebbiano ja Malvasia), mutta myös Sangioveseä näihin käytetään. Vin Santon, eli Pyhän Viinin makeusaste voi vaihdella todella paljon Tähän dipataan niitä kuivia mantelikeksejä, "biscotteja", ellei Vin Santolle muuta käyttöä löydy.
Alko kertoo faktat: Alkoholia 13,5 %, happoja 6,2 g /l, uutos 200 g /l ja jäännössokeria 170 g /l.
Väri: Punaruskea, miltei tumman rommin värinen
Tuoksu: Rusinainen, runsaasti kuivattuja hedelmiä, sekametelisoppa
Maku: Luumuinen, aprikoosinen, kivat hapot, jotka obat hyvin tasapainossa makeuden kanssa.
Kokonaisuus: 78/100. Kiva, tasapainoinen ja monikäyttöinen jälkiruokaviini, jonka hapot taipuvat vaikka panna cottaan tai creme bruleen kaveriksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti